коронавирус, маска, жена

След днешната среща между министър-председателя и членове на правителството с Националния оперативен щаб, в рамките на която бяха дискутирани противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места.

Така, след като вчера на брифинг на МВР се чуха закани, че ще следят ситуацията с маските все по-стриктно, днес скоропостижно се оказа, че вече няма за какво да следят. Неочакваният обрат донякъде постави и това ведомство в неловка ситуация, която леко напомня за онази на здравния министър Кирил Ананиев, станал за смях преди две седмици, след като наложи със заповед носенето на маски и го отмени по-късно същия ден.

В заповедта се посочва „Всички лица, които се намират на открити обществени места ( в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата“.

Заповедта на министерството можете да прочетете ТУК.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!