Маските падат за втори път

Много мерки бяха наложени за противодействие на коронавирусната пандемия, но докато затварянето на моловете и ресторантите беше обяснимо, сред най-безсмислените забрани бяха тази за ходене на планина и поставянето на комунистически КПП-та на изходите на големите градове, като особено впечатление направиха те в София.

За щастие, месец и половина след идването на коварния и невидим вирус, най-после отмениха тези ограничения – маските паднаха и можем да идем на Витоша. Фандъкова ни го разреши веднага след като здравният министър й даде тази възможност. Господ да я поживи!

Надяваме се с настъпването на летния сезон слънцето все повече да трепе вируса и да отпаднат и последните милиционерски ограничителни мерки, от които не се забелязва друг резултат, освен тормозенето на хората.

Дано от цялата тая история ни остане само мобилизацията на болници и лекари, от която имахме нужда и ще продължаваме да имаме винаги.

А иначе – Господ си знае работата.

Честит Първи май на всички трудещи се!

Р.S. Внимание! Да не се обърка някой и де не стават грешки! Витоша ще е отворена от неделя, не ходете там днес или утре, защото все още може да бъдете глобени с 10000 лева или да ви натикат в затвора. Трайте още един ден!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!