Неизвестен стрелец простреля полицай и взе четири деца за заложници в американския град Орландо, съобщава „Фокс Нюз“. По първоначална информация простреляният полицай се е отзовал на повикване за домашно насилие, а заложниците са държани в апартамент близо до „Юнивърсал Студиос”.

Инцидентът е станал около 11:45 вечерта местно време, когато жена се обадила в полицията с оплакване за домашно насилие. Полицаят от местното  управление се е отзовал на анонимния сигнал в жилищен комплекс до „Юнивърсъл Студиос“. Тогава заподозреният е прострелял служителя на реда. Полицаят е откаран болница и в момента е в операционната.

„Той е много лошо ранен – споделя ръководителят на полицейското управление Джон Мина, и допълни – очаква се той (раненият полицай) да оцелее”.

Заподозреният се е барикадирал в апартамент и е взел за заложници 4 деца, каза Мина.

Екипи на спецчастите са в района и преговарят с него. Те са се свързали няколко пъти с него по телефона.

„Основният ни приоритет в момента е безопасността на децата в апартамента – каза Мина и допълни – надяваме се, че той мирно ще се предаде“.

Децата, които са били взети за заложници са на 1, 7, 10 и 12 години, като се предполага, че някои от тях са на жената, подала сигнала, а други – на стрелеца.

Все още не е известно дали стрелецът е заловен.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!