Баща на две деца, който решил да бъде жена след 8-годишен брак, отново иска да бъде мъж.

36-годишният Джеймс Коен казал на жена си Ейриан (също на 36 години), че иска да стане жена. Той обяснил, че досега никога не е имал смелостта да си признае.

Джеймс, който сега се подвизава под името Джим, след като се отказал от женското си наименование – Кара, хвърлил русата си перука, роклите и високите токчета.

трансджендър

Макар че бракът на двойката приключил след първата трансформация на Джеймс, Ейриан била плътно до нега във всяка стъпка. Двата твърдят, че и до днес са най-добри приятели.

Джим, който сега има къса кафява коса и брада, наскоро се преместил до Португалия с бившата си съпруга и двете си деца.

И мъжът, и жената били подложени на много голям тормоз, особено в социалните мрежи. Сега те се опитват да образоват онези, които не разбират проблемите, свързани с понятието „джендър”.

трансджендър

Ейриан каза: „Беше голям шок, когато Джим ми каза, че иска да бъде наричан Кара.”

„Бяхме разтревожени за него, искаме да започне хормонално лечение веднага. Още повече се шокирах, когато 7 месеца по-късно ми каза, че вече не иска да изглежда като жена. Спря да носи русата си перука, роклите и високите обувки. Вместо това си пусна брада.”

И добавя:

„Направих всичко възможно, за да бъда до него, да го подкрепям, след като имахме 8 щастливи години и две дъщери. Момичетата приеха, че баща им се е превърнал в жена, ние им обяснявахме всичко, така че да разбират. Нямат нищо против, ако той носи рокля или ако си има брада. Децата не се раждат с предразсъдъци, те ги научават. Не съм правила нищо друго, освен да подкрепям Джим. Въпреки че бях много объркана в началото, приех решението му.”

трансджендър

Бившата съпруга на Джим продължава:

„Сега Джим е най-щастливият човек на земята, не съжалява за прехода си, чувства се по-добре, след като имаше възможност да изследва женската си страна – нещо, което искал толкова много да направи.”

Тя обяснява, че в интернет са се появили тролове, които обвинявали Джим в лъжа, че е транс, защото имал къса коса и брада.

Двойката наскоро са се върнали в своя дом в Португалия, заедно с дъщерите си.

трансджендър

Ейриан каза още:

„Джим е крил женската си страна през целия си живот и въпреки че започна да се облича с женски дрехи, той не стана по-щастлив. Хората тогава казваха, че той не трябва да прави неща, които не са женски. Но Джим в момента не принадлежи към нито един пол. Той просто е себе си.”

Майката твърди, че дъщерите им подкрепят баща си и го обичат дори повече, откакто е решил да следва щастието си.

„Приятелството ни се задълбочи и макар хората да не разбират връзката ни, ние сме щастливи.”

Ейриан и съпругът й Джеймс са се оженили през 2009г. след романтично пътуване до Ямайка.

трансджендър

Майката на двете деца казва, че макар със съпруга й да са имали страхотна връзка, нещо все не е било на мястото си.

И добавя:

„Джеймс все казваше, че не знае какво иска, че ще промени нещата, но така и не ми обясняваше какво има предвид. Когато се оженихме, беше направо обсебен от роклята ми и искаше да я пробва. Като погледна сега назад, разбирам, че сме имали много откачени години, но не бих ги заменила за нищо на света”.

Тя е категорична, че няма да позволят на никого да разруши семейството им.

трансджендър

Ейриан в момента пише книга, озаглавена „Страстта на свободата”.

Самият Джим казва: „Радвам се, че направих първата трансформация и абсолютно не съжалявам. Всеки трябва да прави, каквото иска и каквото го прави щастлив.”

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук