Евгения
На снимката: Евгения

За първи път Орлин Владимиров, който е обвинен за убийството на съпругата си Евгения, даде обяснения пред съда за смъртта на жената.

Той даде своята версия, която противоречи на съдебно-медицинската експертиза. Според патоанатомите жената е била удушена с найлонов плик на главата ѝ, увит с тиксо.

Владимиров обаче твърди друго. Пред съда той обясни, че между двамата възникнал скандал. Тя го нападнала и при опита му да я отблъсне, двамата паднали, а тя си ударила главата и спряла да диша.

„Всичко се случи на 13 октомври. Седнахме да обядваме, скарахме се. Нещата ескалираха. Тя ме удари, сбихме се. Загубихме равновесие, залитнахме, паднахме и тя си удари главата в ръба на телевизора. Осъзнах се. Видях, че е безжизнена“, каза Владимиров, цитиран от Би Ти Ви.

После заяви, че си представил как детето му ще се прибере вкъщи и ще попадне на гледката. Какво се е случило след инцидента, той отказа да обясни.

Пред съда днес защитата представи девет снимки на шкаф, по който се твърди, че има кръв, но без да обяснят от кого са правени.

Защитата поиска да бъде извършена ДНК експертиза, за да бъде установено дали кръвта е на Евгения. Съдът не уважи искането и посочи, че снимките не могат да бъдат приети за доказателствен материал, защото не се знае от кого и кога са били направени.

Тялото на Евгения беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин.

Подсъдим по случая е и бащата на мъжа.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук