Менда Стоянова

След разпита си в ГД „Национална полиция“ бившият председател на Бюджетната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова обвини Георги Кадиев за лобирането в полза на лотарията на Божков. По думите й в края на 2013г.  именно по негово предложение лотарията е била изпусната.

„В края на 2013 г. по предложение на Георги Кадиев беше изпусната лотарията. За цялата 2014 г. беше извън облагането в Закона за хазарта. С мое предложение, в края на 2014 г. внасям корекция, с която от началото на 2015 г. се облагат вече и лотариите на Божков. Още миналата година пред прокуратурата изчистих този въпрос“, каза тя.

Освен това Стоянова обвини Рашков и журналистите в политически пиар.

„БОЕЦ могат да си твърдят всичко, всеки един може да напише някакъв сигнал и да упомене името на този или онзи. И службите започват да се занимават с това. Този въпрос съм го изяснила миналата година пред Прокуратурата. Институция връз инстититуция, пиар върху пиар, защото вие сте тук, тъй като някой ви се е обадил, за да реализирате пиара на министъра на външните работи“, обърна се тя към журналистите.

Менда Стоянова обясни, че за подобен сигнал е давала подробни обяснения точно преди година.

„В този сигнал става дума за това, че аз съм внесла законодателни промени, които са облагодетелствали господин Васил Божков. Това са пълни лъжи. Това може да се види от стенограмите на НС, каза тя.

Стоянова обясни, че е направила законодателна инициатива, с която е добавила въпросната лотария, която била пропусната в предходния текст, за облагане с 20%. тя бе категорична, че тази законодателна инициатива е в полза на бюджета, а не в полза на друг офлайн оператор.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук