Педро Санчес, Ангела Меркел
на снимката: канцлерът на Германия Ангела Меркел и премиерът на Испания Педро Санчес

Канцлерът на Германия Ангела Меркел и премиерът на Испания Педро Санчес обявиха днес обща инициатива за подпомагане на Мароко, за да се намали имигрантският поток към Испания, предаде „Франс прес”.

Двамата се срещнаха в лятната резиденция на испанския премиер, само на 14 километра от южния бряг на Испания.

Меркел и Санчес посочиха, че първите стъпки в новата им инициатива трябва да бъдат помощ за преодоляване на пропастта на социалното неравенство.

Канцлерът на Германия заяви, че никоя страна членка на Евросъюза не бива да се отказва от отговорността да споделя тежестта на миграцията:

“Тези, които имат право да останат, трябва да бъдат разпределени по справедлив начин в цяла Европа. Досега не сме намерили решение на този въпрос. Трябва повече страни членки да повярват, че са необходими съвместни усилия за носенето на бремето по отношение бежанците, които заслужават убежище, от граждански войни. Европейският съюз трябва да постигне тази цели“.

Според Меркел повече страни членки да повярват, че са необходими съвместни усилия за носенето на бремето по отношение бежанците. Европейският съюз трябва да постигне тази цели“, категоричен канцлерът.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!