На снимката: Методи Лалов

Методи Лалов обжалва изключването си от „Да, България“ в съда. Той разкритикува, че жалбата му от 20 януари срещу изключването му, подадена до Националната конференция, не е публикувана на сайта. За това той алармира в социалните мрежи. 

Публикуваме цялата позиция: 

На сайта на „Да, България“ бяха публикувани кандидатите за председател и членове на органите на партията. Няма особени изненади.

Не виждам обаче да е публикувана моята жалба от 20 януари срещу изключването ми от „Да, България“, която подадох до Националната конференция.

Затова се налага аз да я публикувам, за да могат участниците в конференцията да се запознаят с нея и да се произнесат, съгласно закона – чл. 22, ал. 3 от ЗЮЛНЦ, вр. пар. 2 от ПЗР на ЗПП.

Липсата на редица ярки имена, на голям брой учредители и на едни от най-енергичните и способни хора в партията сред кандидатите за членове на органите на „Да България“ е симптоматично за нейното състояние днес. С оглед на това нямам особени основания да се надявам на законосъобразно и справедливо решение на въпроса с комсомолското ми изключване от партията. Изключване с манипулативни твърдения и лъжливи констатации, направено дни преди конференцията, за да бъда лишен от възможност да участвам в нея и да говоря, а и за назидание на всеки, който не е от кръга на уж подалите оставка за изборното фиаско от края на 2021 г. Явно не им се рискува смехотворните сигнали срещу мен да бъдат разгледани две седмици по-късно от нова Национална контролна комисия? Ами, ако нещо вземе да се обърка!

Обжалвам пред Националната конференция, защото винаги се боря докрай. И защото това е процесуална предпоставка, за да мога да отнеса впоследствие въпроса до съда, където ще имам шанс да покажа истината и да защитя честта си, от което другарският съд, пред който бях изправен, ме лиши умишлено, погазвайки всички стандарти за обективност.

Пожелавам успех на Националната конференция! Дано не се превърне в Конгрес (зная обаче, че приликите със състоял се наскоро такъв ще бъдат повече, а разликите не непременно ще бъдат положителни).

Пожелавам успех и на онази част от кандидатите за членове на органите на партията, които носят в себе си разбирането за правов и демократичен ред (такива има сред кандидатите). Ако бъдат избрани ще им трябват много сили, за да предотвратят окончателното трансформиране на „Да, България“ в търговско дружество на неколцина самозабравили се.

Важно е членовете на партийните органи да разбират ясно, че те са функция на доверието на останалите членове и симпатизанти на партията. И да осъзнават ясно голямата отговорност, която следва от това доверие.

И да, правилата са важни, но още по-важни са хората, защото всяко правило може да бъде заобиколено, ако същите са непочтени. Дано на тези конференция не се окаже, че няма хора, както се казва в един популярен виц.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук