Флойд Мейуедър остана непобеден и в 50-ия си мач на професионалния ринг, две години след отказването от активния спорт, след като спечели авантюрата „Битката на годината“ срещу ММА звездата Конър Макгрегър.

Съдията спря безпощадната канонада на 40-годишния американец в 10-ия рунд срещу оказващия никаква съпротива и видимо изтощен ирландски боец – технически нокаут, 50-0.

Мейуедър

„Говорихме за това още преди мача – той е тежък противник. Тъй като феновете не бяха доволни от победата ми над Мани Пакяо, сега си мисля, че им дадохме това, което искаха да видят. Конър е много по-добър, отколкото си мислех, че ще бъде. Използваше различни ъгли, сменяше гарда, той е тежък съперник.

Планът ми беше точно такъв – да го оставя да опитва силните си удари в началото на мача и да изчакам момента си, когато вече съм го изморил достатъчно. Гарантирах на всички преди мача, че няма да гледат пълните 12 рунда. Боксът е страхотен спорт, ММА е страхотен спорт.

Роки Марсиано е легенда и нямам търпение един ден и аз да вляза в Залата на славата. Дами и господа, това беше последният ми мач“, каза Мейуедър на интервюто си на ринга малко след края на мегасблъсъка с Макгрегър.

Конър Макгрегър заяви, че е предпочитал съдията да го остави да падне на земята и да бъде нокаутиран в Битката на годината срещу Флойд Мейуедър, вместо да спира мача в 10-ия рунд и да присъди 50-ата победа в кариерата на 40-годишния американец с технически нокаут.

Флойд Мейуедър Конър Макгрегър

„Смятам, че спечелих първите рундове, после той трябваше да промени стила си. Много по-събран е от мен, не че е толкова бърз или ударите му са толкова силни. Но има търпение, признавам му го, страхотна кариера е имал.

Надявам се, че забавлявах феновете, мислех, че мачът е равностоен и спирането дойде малко по-рано, отколкото ми се щеше. Иска ми се реферът да беше оставил мача да продължи, бях малко уморен, а се чувствах добре в началото, отчитам това предимство на него (Мейуедър).

Бил съм душен на живо по телевизията и съм обръщал развоя на събитията. Тук самата атмосфера е много по-различна. Бях уморен, но трябваше да ме остави да падна и да става какво ще. Искаше ми се да ме беше оставил, все пак предстояха последните два рунда, пък дори и да се клатих в ъгъла.

Радвам се, че флагът е с мен и родината ми е зад мен“, каза Макгрегър в интервюто си на ринга непосредствено след края на срещата. Когато преди това той отиде да поздрави Мейуедър, му каза, че е можел да продължи и че американецът е голям шампион.

Флойд Мейуедър Конър Макгрегър

Флойд също засвидетелства уважението си към бойните качества на ММА звездата, с което и двамата демонстрираха корено различно поведение в сравнение с медийните си кампании за промотиране на мегасблъсъка.

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Дебати.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук