изложба на котки

На 23 и 24 ноември 2019 година в Националния музей ,,Земята и хората“, София ще протекат нашите две поредни Международни изложби на котки.

Националната федерация по фелинология (НФФе) организира от 10 до 17 часа изложба на котки, на която можем да се насладим на компанията на различни чистопородни котки, както и на домашни котки, които ще се състезават в конкурси за ,,Най-красива котка“ на изложбите в два поредни дни.

Най-хубавото коте Best Baby в различните категории по породи ще бъде избрано сред малките участници на възраст от 4 месеца до 10 месеца. Целите котила също ще имат отделно класиране – прекрасна възможност да изберете Вашето коте.

За първи път тази година на Световното изложение на котки имаме български Световен шампион – WW’19 NW SC BG* Foxyland Benjamin Gold, DSM, накратко котаракът Бенджамин. Неговата красива муцунка може да видите на плаката за тази изложба. Той ще присъства и ще получи специална награда от НФФе, която ще му бъде връчена в събота.

Котките ще се оценяват по стандартите за породи, определени от Европейската федерация по фелинология (FIFe), чийто член е НФФе, от 4-ма международни съдии на ФИФе: Жоел Мони, Швейцария; Исабел Мейлард Киавуцо, Швейцария; Вендел Ступ, Швейцария; Анжела Фомичева, Латвия – пробационен съдия; Христо Симеонов, България – студент-съдия.

По системата на ФИФе кастрираните котки също участват и се състезават помежду си в отделни класове. Най-високата титла при тях е Европейски Премийор.

Всяка кастрирана домашна котка може да вземе участие в тези изложби, след предварително вписване в каталога. Най- красивата от тях ще получи купа „Домашна котка“.

В края на всеки ден номинираните котки биват показани на общото съдийско жури в церемонията Бест Ин Шоу и най-красивата от тях става победител на изложбата на деня. Победителите ще получат награди от спонсорите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!