на снимката: Посланикът на Украйна в България Микола Балтажи

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг посланикът на Украйна в България н. пр. Микола Балтажи коментира, че в анексирания Крим в момента няма военни действия. Въпреки това Русия е превърнала полуострова в заплаха не само за Украйна, но и за цяла Европа.

„Там няма военни действия, но има други обезпокоителни фактори. Русия вече превърна Крим във военна база, където се натрупват въоръжение и войски и откъдето се заплашва не само Украйна, но и целият Черноморски регион и Европа като цяло. ”

Според Балтажи Руската федерация извършва в Крим брутални нарушения на правата на човека, насочени както срещу коренното население от кримски татари, така и срещу етническите украинци. Това е доказателство, че далеч не всички са съгласни с наложения от президента на Русия Владимир Путин режим.

Украинският посланик категорично подкрепи санкциите, които възнамерява да наложи на Москва Г-7 и заяви, че Украйна е предложила на европейската общност да наложи ново наказание на онези, организирали изборите за президент на Русия в Крим.

Цялото интервю с Микола Балтажи очаквайте по-късно на страницата на ДЕБАТИ.бг

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук