Министърът на културата проф. Велислав Минеков
На снимката: Велислав Минеков

Бившият служебен министър на културата проф. Велислав Минеков възрази на оповестените късно във вторник назначения във втория ешалон на властта.

Чрез публикация във Фейсбук профила си проф. Минеков е кратък и категоричен: „С оглед на днешните назначения не ще бъда способен да запазя мълчание в следващите традицията сто дни. Завръщането на мафията преоблечена в кадифе и коприна не беше желанието на нашия протест. Оставам същият“.

Припомняме, че със заповед на министър-председателя Кирил Петков, разпространена във вторник след 21 часа, стана ясно, че са назначени тринайсет заместник-министри.

Конкретно в Министерството на културата от поста заместник-министър са освободени Борислава Танева и Пламен Славов. Новите попълнения в екипа на министър Атанас Атанасов са Юрий Вълковски и Бойко Кадинов.

Бойко Кадинов е архитект по образование. Професор е в УАСГ, дългогодишен преподавател в кат. „Обществени сгради“.

Юрий Вълковски е завършил СУ „Св. Климент Охридски“, участвал е и в обучения като част от наградата „Млад европейски лидер“ (40 под 40). Бил е заместник председател на творческия съвет на столична програма „Култура“. Работил е също така в сферата на проектирането и разработването на програми за подкрепа на социални и културни предприемачи. Съосновател е и първи изпълнителен директор на Българска фестивална асоциация.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук