Сачева
На снимката: Деница Сачева

Темата за оставка на Борисов не стои на дневен ред. Това заяви социалният министър Деница Сачева пред бТВ. Всички варианти се обсъждат, но трябва да се ръководим от друга цел – така тя отговори на въпроса дали се обсъжда експертен кабинет.

„Основополагащото не трябва да е оставка, а това, което е полезно за всички – дебат за промени в конституцията, Изборен кодекс, гарантиращ демократични избори, актуализацията на бюджета“, добави още министър Сачева.

Сачева коментара вчерашните проверки на редица контролни органи в търговските обекти и складове на веригата за детски стоки „Хиполенд“, чийто собственик подкрепя протестите и се оплака, че 17-годишният му син е напръскан с лютив спрей от полицията от близко разстояние на 2 септември, заради което едва не е загубил зрението си.

Не искаме проверки на контролни органи да се разглеждат като репресия срещу българския бизнес, заяви министърът на труда и социалната политика.

„Всеки е свободен да протестира и да изразява своето мнение. Между тези две събития няма никаква връзка. Взети са мерки, за да не се чувства г-н Колев притиснат по какъвто и да било начин и да продължи да изразява своята гражданска позиция по начина, по който счита, че е правилно“, увери министърът.

Според нея темата за върховенството на закона е важна за страната ни, но тя няма да бъде решена с улични протести, а открит диалог. Сачева е категорична, че не бива да има „улично правосъдие“, а „общо национално съгласие“, по важните въпроси от дневния ред на обществото.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук