Галин Цоков
Галин Цоков Снимка: БТА

„Готова е т. нар. „дигитална раница“ – вече е структурирано по отделни теми учебно съдържание за всички класове. Това е специален сайт на Министерството на образованието, който учителите и децата могат безплатно да използват“. Това каза в ефира на bTV министърът на образованието Галин Цоков в отговор на въпроса кога ще бъде намалена тежестта на училищните раници.

Министърът напомни, че вече има промяна за изпитите след 7. клас, които са много важни за децата, а именно – ще има допълнителна дата за тези, които по здравословни причини не са успели да се явят на външното оценяване.

„Досега тези ученици получаваха служебно нула точки. Оттам, те нямаха шанс да се класират за училищата, които бяха избрани. Ние ограничаваме децата и техните родители в такава ситуация. Трябва да им се даде възможността за избор“, коментира Цоков.

Той уточни, че допълнителните дати ще се определят със заповед на министъра на образованието.

Относно актуалната тема с борбата с насилието и агресията Цоков обяви, че просветното министерство ще осигури повече психолози в училищата. В тази връзка той е поискал увеличаване на бюджета, за да могат да бъдат наети повече такива специалисти в системата на образованието.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук