Екатерина Захариева
на снимката: външният министър Екатерина Захариева

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за Срещата на министрите на външните работи на инициативата Берлински процес на 4 юли в полския град Познан.

В 16 ч. местно време на 4 юли тя ще даде пресконференция заедно с колегите си от Полша, Германия и Република Северна Македония.

Македонското правителство вече съобщи, че България и Северна Македония съвместно ще ръководят Берлинския процес в подкрепа на регионалното сътрудничество и европейската интеграция на региона през следващите 12 месеца. Това ще бъде обявено в рамките на срещата на върха на Западните Балкани в Познан в петък.

Председателството на Северна Македония и България ще приключи през юли 2020 г. с годишната среща на върха, организирана съвместно в София и Скопие“, информира още македонското правителство.

Берлинският процес е политико-дипломатическа инициатива, лансирана през август 2014 г. Участници в процеса са страните от Западните Балкани – Сърбия, Република Северна Македония, Босна и Херцеговина, Косово и Албания, и държави членки на ЕС – Германия, Франция, Австрия, Италия, България, Хърватия и Словения.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!