Снимка: Razzblues

Опасения от предстояща атака на извънземни плъзнаха сред хората, след като мистериозен черен О-образен феномен летя в небето над пакистанския град Лахор, пише „Експрес“. Той бе наблюдаван във вторник и бе наречен от някои „злия облак“. Веднъж попаднали в социалните мрежи, кадрите породиха множество предположения какво представлява явлението.

Много хора изразиха притеснението си от видяното. Имаше дори и потребители, които стигнаха толкова далече, че обявиха, че „съпротивата е напразна“. Имаше такива, които съобщиха за подобно явление, наблюдавано в Дубай, а не липсваха и шегаджиите, които пък заявиха, че твърде много хора в Лахор правят димни кръгчета.

Снимка: Експрес

Явлението обаче не е ново. Подобни пръстеновидни кръгове са наблюдаване на много места по света. Едно от приемливите обяснения за тях е че те са резултат от малки експлозии или запалване на двигател. Тази възможност се хареса пък на любителите на конспиративни теории, които видяха в явлението следствие от военен експеримент.

Страховете от извънземни се подсилиха и от странния феномен, наблюдаван наскоро и в Лас Вегас, чийто жители бяха стресирани от блестящо кълбо в нощното небе. Явлението, което шашна ентусиастите на тема НЛО, прелетя бързо над хълмовете, като пулсираше в бяла и синя светлина.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!