Костадин Костадинов на протест пред Народното събрание

Хилавата засега посещаемост на втория протест на партия „Възраждане“ е засенчена от силното полицейски присъствие, съобщава наш репортер. Униформените наводниха централната част на София няколко часа по-рано, когато на „жълтите павета“ нямаше демонстранти.

Пред сградата на Народното събрание вече се чуват скандирания „оставка“ и патриотични песни, а броят на протестиращите нарасна до стотина души, които все още изглеждат превъзхождани по численост от полицаите. Кордон на униформените е препречил достъпа до сградата на Народното събрание. На събитието присъства и лидерът на проруската партия Костадин Костадинов, когото прокуратурата проверява за присвояване на пари от партийната субсидия.

Още вчера протестиращи и привърженици на ПП „Възраждане“ обявиха безсрочен протест докато кабинетът не подаде оставка. Тогава тяхното недоволството започна по обяд пред парламента с блокада на движението по бул. „Цар Освободител“. Множеството беше пред Министерството на финансите, Министерския съвет. От там протестиращите отидоха до Министерството на здравеопазването и пешеходно се върнаха към първоначалната точка, откъдето започна недоволството им – Народното събрание. Според протестиращите българската държава не е помогнала на хората по време на извънредното положение като по този начин ги е обрекла на фалити, глад и мизерия. Протестът не се размина и без провокации и през цялото време беше сериозно охраняван от органите на реда. Имаше 8 арестувани-7 мъже и 1 жена.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!