Отиваш на разходка в парка и намираш 7,44 каратов диамант. Звучи добре, нали? Но дали много хора могат да се похвалят с това? Един от щастливите е Кейлъл – момче на 14 години. Докато се разхождал със семейството си в градския парк носещ името „Кратер на диаманти” в Арканзас, САЩ, Кейлъл открил скъпоценния камтк. В близост до реката в парка Кейлъл забелязал блещукащ кафяв камък на земята с размер на грахово зърно. Момчето веднага разбрало, че камъкът е специален. Повикал баща си да погледне находката. Диамантът бил с цвят на кафе и излъчвал хлад, но двамата знаели, че това не е просто някакъв стар камък.

Така семейството занесло находката при управата на парка за идентификация. Оказало се,  че това е най-големият диамант намиран там през последните 40 години. Управата на парка, която взима такса в размер на 10 долара от посетители, желаещи да влезнат за да търсят диаманти, обяснила на семейството, че постоянно се случва хора да намерят диамант, но не и с този размер и с тази чистота – 7.44 карата.

diamond2-large_trans_NvBQzQNjv4BqC3_kSeTIOhA_2EmUwrnnGWU0d5GJoQPl2-7jbvtqIjo

Въпреки, че диамантът е оценен на няклко хиляди паунда, момчето няма намерение да го продава, а ще го запази в дома си като сувенир.  Кейлъл нарекъл димантът „Супермен”, заради любимият си филмов герой.

Повече от 75 хил. диаманти са намерени в градския парк откакто това се случва за първи път през 1906 година. Политиката на парка, понякога е твърде щедра, тъй като срещу 10 долара, човек може да намери нещо действително ценно, което да запази за себе си.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!