Министърът на транспорта, информационните технологии и далекосъобщенията Ивайло Московски обяви интересни новини на страницата си във фейсбук.

Той разкри, че на днешното заседание на Министерския съвет са били взети важни за транспортната система решения. „Съобщих пред представителите на медиите, че кабинетът отпусна 62 млн. лева за финансовото стабилизиране на БДЖ под формата на възмездна финансова помощ. С този заем няма да ощетим нито данъкоплатците, нито някой от другите сектори в държавата. Други 15 млн. лева бяха отпуснати от правителството за един от най-успешните проекти по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ – този за изграждане на третия метродиаметър в столицата. С това се гарантира неговото успешно реализиране и спазване на всички срокове при изпълнението му“, написа Московски.

Той добави, че е коментирал и приетата от МС управленската програма, като е подчертал, че тя е доста амбициозна и изисква много работа. „В сектор „Транспорт“ са заложени изключително прагматични проекти и политики. Убеден съм, че ще се справим и ще покажем максимално добри резулати“, завършва Московски.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!