Акция срещу разпространението и продажбата на наркотици се извършва днес на територията на страната. Това съобщиха в две отделни изявления  служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и главният прокурор Иван Гешев. Вътрешният министър посочи, че акцията е мащабна. Нейната цел е „противодействие на организирани престъпни групи по линия наркотици и всякакъв друг вид престъпления по тази линия“. 

По думите на главния секретар на МВР Петър Тодоров акцията е започнала в 00:00 часа в изминалата нощ. До момента са задържани 56 лица.

„Отдавна не сме имали толкова мащабна акция“,

каза Демерджиев и допълни: „Удовлетворително за мен е, че тя протича при много добро взаимодействие по места със структурите на прокуратурата“.

„За мен подобен род взаимодействие е добър знак от страна на правоохранителните органи“, каза още министърът, който неотдавна критикуваше ръководството на прокуратурата – в лицето на Иван Гешев.

Малко след като министър Демерджиев направи изказване пред журналисти, главният прокурор Гешев даде брифинг:

„В рамките на следващите дни българската прокуратурата ще представи данни за резултатите от провеждащата се акция на територията на цялата страна“, посочи Гешев.

„Доколкото ми е известно от министъра на вътрешните работи е разпоредена и специализирана полицейска операция. Тя е на територията на цялата страна. Прокуратурата приоритетно днес и следващите дни ще работи по случаите, които установят колегите от МВР“, допълни той.

„Дали някой представител на институция в държавата харесва или не харесва този, който стои начело на тази институция, не интересува българските граждани.

Основната цел е взаимодействие на институциите

за покриване очакванията на българските граждани“, каза още той, говорейки за взаимодействието между МВР и прокуратурата.

Прави впечатление, че и МВР, и прокуратурата говориха за акцията през наратива за взаимодействие между институциите – тоест между тях. Доскоро витаеше доза напрежение и несъгласие с практиките и дейностите, установени в тях.

На този фон, депутатите в пленарна зала обсъждат новото антикорупционно законодателство – вижте повече.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук