Младен Маринов
На снимката: министърът на вътрешните работи Младен Маринов

Към момента има образувани над 200 досъдебни производства за неизпълнение на наложената карантина на лица, които се завръщат от чужбина и такива, които имат контакт с лица с коронавирус, съобщи вътрешният министър Младен Маринов. Той каза още, че вече има над 24 000 карантинирани в страната, като по-голямата концентрация е в София и по-големите областни градове. Мерките, които затрудняват най-много гражданите в момента, са контролните пунктове на изходите и входовете на областните градове.

От вчера по разпореждане на премиера в помощ на контролните пунктове са включени и служителите на тол системата, които насочват основно товарния трафик, така че да бъде облекчено преминаването през КПП-тата. Основни проблеми се оформят на подходите от Перник към София, защото голяма част от перничани работят в столицата.

„Правим всичко възможно да разпределим потоците, така че чакането да е минимално. В момента на Владая има около 2 км опашка, но сме изпратили 12 полицейски служители, така че тя намалява“, обясни Маринов.

Мерките са строги, но такива трябва да бъдат, за да издържим до края на кризата, добави Маринов и помоли гражданите за разбиране и съдействие.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!