ивана

Издирването на изчезналата Ивана Георгиева продължава, но без успех. В 14-я ден в търсенето на следи участваха само полицаи. В Дупница и района се коментира издирването ще бъде прекратено. Малко по-късно това бе потвърдено от полицията.

Момичето е в неизвестност от 22 февруари, когато семейството й потърси помощ да бъде открита. Непълнолетната Ивана  бе обявена за общодържавно издирване веднага след заявеното от родителите й.

В РУ Дупница бе създаден щаб под ръководството на директора на ОДМВР ст. комисар  Св. Григоров, в работата му се включиха и служители на ГДНП, бяха установени контакти с колегите от областните дирекции на МВР в Югозападна България. За работата на терен бе ангажиран значителен кадрови ресурс на МВР – няколко хиляди полицаи, жандармеристи, пожарникари, ресурс на Горското стопанство, планински спасители.

В първите 7 дни  в работата на терен активно се включиха и доброволци. Пребродена бе огромна територия, често ни затрудняваха и лошите метеорологични условия.

Получихме широката  обществена подкрепа както от местната власт , така и от доброволци, макар понякога да не постигахме хармония, безспорен остава фактът, че каузата ни е една: Да намерим Ивана.

Работата по издирването на Ивана продължава чрез различни оперативни способи, а претърсването на терен се преустановява от утре.

Всяка информация, свързана с Ивана, ще бъде детайлно проверявана, за да постигнем желания резултат.

По случая е образувано и досъдебно производство и действията се осъществяват под надзора на прокуратурата. Това се казва в официално изявление на ОДМВР-Кюстендил.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук