Огнян Минчев
Огнян Минчев

Най-големият проблем на израелската контраофанзива срещу Хамас е големия брой заложници, които терористичната групировка успя да вземе чрез изненадващото си нападение на израелска територия от вчера.

За ислямисти, путинисти, комунисти и други фашизоиди, вляво и вдясно, човешкият живот няма особена стойност – един от тях (маршал Жуков) беше казал „Солдат не жалеть! Бабы еще нарожают!“ За политически режими, изградени върху споделена ценност за най-високата стойност на човешкия живот, минимизирането на човешките жертви е основен приоритет. В случая с Израел има и императивни религиозни правила за отношението на обществото към живота на отделния човек, включително към тялото на мъртвия човек. Преди време те размениха десетки осъдени палестинци в израелските затвори за тялото на един убит израелски войник. От Хамас знаят това и ще вдигнат летвата на „пазарлъка“ много високо.

Все още няма окончателна оценка за броя на взетите заложници от Хамас. Но тяхното задържане безспорно ще окаже силно въздействие върху протичането на израелската военна операция срещу терористичната групировка в Газа.

*Телстът е публикуван във фейсбук профила на автора. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук