Начало България Намериха мъртъв журналист във Варна
ПОЛИЦИЯ

Намериха мъртъв журналист във Варна

Варненският журналист Георги Александров е открит мъртъв, предаде Нова. Тялото му е намерено в петък следобед в района на дефектиралата тръба на Варненското езеро.

Това е мястото, заради което възникна скандал за замърсяване, стигна се до протести. По непотвърдена информация журналистът е правел разследване на мястото.

Случаят е предаден на прокуратурата.

Предполага се, че причина за смъртта е удавяне. Но в социалните мрежи веднага се появиха съмнения.

Георги Александров е работил в Дарик Радио, Топ новини, ТВ СКАТ, бил е кореспондент на бТВ, припомня „Флагман“.

Погребението ще е на 24 май, неделя, 10:10 ч. в Гробищен парк „Кантар“ (новото аспаруховско гробище).

Басейнова дирекция – Варна и ИАРА провериха на 20 май Варненското езеро след сигнал за умряла риба. Проверката бе извършена в участък от крайбрежието на около 500 м източно от „Терем – Флотски арсенал“ в посока с. Константиново. Там бяха установени големи количества умряла риба в езерото и на брега. Взетите експресни водни проби за анализ от мястото не регистрираха отклонения.

Тогава бе обявено, че ще бъдат извършени лабораторни анализи по биогени. Резултатите от изследванията ще бъдат оповестени допълнително на страницата на Басейнова дирекция „Черноморски район“ – Варна.

Припомняме, че последният убит журналист бе Милен Цветков. На връх Великден дрогиран шофьор го блъсна смъртоносно на кръстовище в София.

Тази година имаше и нападения срещу журналиста Слави Ангелов, като наскоро прокуратурата обяви, че е задържала предполагаемите нападатели. Ясно е обаче, че атаката срещу Ангелов е била заради работата му.

На 6 октомври 2018г. в Русе жестоко бе убита журналистката Виктория Маринова. Прокуратурата обвини 21-годишен мъж Северен Красимиров, но близките на Виктория не смятат, че той е истинският извършител на тежкото престъпление.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!