Доситата Пандора
Снимка: ICIJ (International Consortium of Investigative Journalists)

НАП е поискала допълнителни данни от Международния консорциум на разследващите журналисти за български физически и юридически лица, които се срещат в документите по разследването. Това съобщиха от приходната агенция.

В официално писмо до консорциума приходното ведомство иска информация за български граждани и фирми, които потенциално може да се извършили нарушения или престъпления срещу финансовата система на страната, за да бъдат възложени данъчни проверки.

От НАП могат да образуват проверка или ревизия в случаите, в които има информация за отклонение от облагане или укриване на данъци.

От Агенцията съобщават още, че ще сравнят данните по Досиетата „Пандора“ с информацията, постъпила по т.нар. международен обмен, при който страната ни получава справки за имущество и доходи на български лица зад граница.

Досиетата „Пандора“ са най-мащабното до момента разследване на Международния консорциум на разследващите, което разкрива финансовите тайни на политици, милиардери и на световния елит.

По- стана ясно, че бившият депутат от ДПС Делян Пеевски е единият от двамата българи, които са разкрити в рамките на мащабното разследване.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!