месо

Близо 13 тона негодни месни продукти са спрени от продажба. Това съобщиха данъчните агенти от НАП-Пловдив. Продуктите са открити в пломбиран камион на територията на месопреработвателно предприятие в Хасковска област. Инспекторите са установили при проверката, че кашоните със стока са с подменени етикети, а артикулите в тях са с изтекъл срок на годност.

Проверяващите от „Фискален контрол” са констатирали несъответствия между придружаващите документи и стикерите върху опаковките на общо 12 835 килограма свинска и телешка кайма.

Чрез Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки е наложена забрана върху продуктите и е разпоредено тяхното унищожаване чрез изгаряне.

От началото на тази година данъчните агенти от звеното за фискален контрол на рискови стоки към НАП-Пловдив са извършили 52 608 проверки на фискални пунктове и 14 099 проверки на местата за разтоварване на транспортните средства. Съставени са 249 акта за нарушения и са издадени 240 наказателни постановления

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук