Панайот Рейзи, Созопол
на снимката: Панайот Рейзи

Неизвестни лица са счупили едно от предните стъкла на возилото, използвано от отстранения от поста кмет на Созопол Панайот Рейзи. Колата била паркирана по пътя за къмпинг „Златна рибка“.

Щетата е установена тази сутрин, около 8.00 ч., уточниха от Областната дирекция на МВР в Бургас. От колата не е откраднато нищо.

Предстои да бъдат иззети записи от камерите в района. Извършен е първоначален оглед на автомобила, уточни Нова телефия.

Преди месец Панайот Рейзи беше отстранен от длъжност заради започнало разследване за злоупотреби с общински средства.

Припомняме, че дългогодишният кмет на Созопол от ГЕРБ Панайот Рейзи, който е известен със своеволията си в община Созопол и който практически допусна презастрояването на района, довело до отлив на туристи и инвеститори, е обвинен за присвояване на 2 милиона лева общински пари.

Главният счетоводител на общината Златка Мусева също е обвинена от прокуратурата. Държавното обвинение поиска отстраняване от длъжност на кмета и главния счетоводител на община Созопол. На двамата са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Първото обвинение беше повдигнато на 11 март, а на 1 април то беше конкретизирано, бяха посочени и съучастниците му, и точния размер на присвоената сума. На 1 април е обвинена и Златка Мусева, която е главен счетоводител в Община Созопол. Двамата са извършили 33 престъпления в период от 3 години, при които са присвоили 2 000 000 лева.

Третият участник в престъпната схема – Венцислав П. , също е привлечен към наказателна отговорност на 28.03.2019г. За улесняване на присвояването, според прокуратурата Панайот Рейзи и Златка Мусева са извършили и документни престъпления, като съзнателно са ползвали от неистински частни документи – договори и фактури.

Престъпната дейност на двамата се изразявала в изплащането на суми от бюджета на Община Созопол по фактури за извършени СМР. Като основание за банковите преводи се сочели договори за извършени СМР, но сумите постъпвали по сметка на физическо лице, нямащо нищо общо с фирмата изпълнител.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!