LEAP: Кандидатствай

Отворено е кандидатстването за второто издание на лидерската програма на Фондация „Америка за България“, провеждана в партньорство с колежа „Бабсън“. Успешните кандидати ще усъвършенстват своите лидерски и предприемачески умения на триседмично обучение в САЩ.

„Предприемаческото лидерство върви ръка за ръка с неукротим оптимизъм за света. Лидерите предприемачи са не просто мениджъри на риска, те са експерти в справянето с несигурността. Те имат положителна перспектива за бъдещето, тъй като винаги се опитват да подобрят нещата.“

Из сайта на колежа „Бабсън“

За втора поредна година програма LEAP ще предостави възможност на млади български професионалисти от бизнеса, неправителствения и публичния сектор да почерпят от опита на водещата в света образователна институция в областта на предприемаческото лидерство. Повече от век възпитаниците на „Бабсън“ прилагат предприемачески подход в разрешаването на общественозначими предизвикателства и са носители на положителна промяна в своите общности в цял свят.

„Структурирахме програмата така, че да включва представители на публичния, частния и неправителствения сектор, защото и в най-успешните държави, сложните обществени проблеми рядко, да не кажа никога, не се разрешават само от един сектор в държавата. Успешните, устойчиви решения са възможни само в резултат на конструктивното взаимодействие между държавата, бизнеса, неправителствения сектор и активното гражданско общество“, споделя изпълнителният директор на Фондация „Америка за България“ Десислава Тальокова.

Във второто издание на програма LEAP могат да кандидатстват хора до 40–годишна възраст с поне пет години трудов стаж в бизнеса, неправителствения или публичния сектор. Ключови изисквания към кандидатите са успешно професионално развитие в съответната сфера на работа, предприемачески дух, силна ангажираност към обществени и/или социални каузи, както и свободно владеене на английски език.

Фондация „Америка за България“ ще покрие всички разходи на до 17 участници. Обучението ще се проведе в Бостън и Ню Йорк в рамките на три седмици през април 2024 година.

Колежът „Бабсън“ е една от водещите академични институции в САЩ с над стогодишна история в образованието в областта на предприемачеството и развитието на лидерски умения. По време на обучението си участниците ще чуят увлекателни лекции, ще получат индивидуална обратна връзка и практически задачи за развитие и представяне на проекти и ще се включат във вълнуваща културна програма в Бостън и Ню Йорк.

Ако отговаряте на изискванията, можете да кандидатствате до 7 ноември 2023 г. чрез уебсайта на програмата (на английски): https://us4bg.org/leadership-education-in-america-program-home/

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук