гълъб донев

Имаме си премиер мечта. Макар и служебен. Ръководеното от Гълъб Донев правителство ще остави в наследство разрешени кризи, възстановени отношения с институциите, добър диалог с гражданите и убеждението, че управлението на държавата е открито и прозрачно занимание. Това са негови думи. Какво повече може да искаме? Защо да мъчим политиците с третия мандат, а после ние да се мъчим за пореден път пред урните за гласуване.

Днес, преди заседанието на Министерски съвет, Гълъб Донев направи лек намек за това, което ще включва отчетът и какво оставят след себе си.

„Ако всички говорят за третия мандат, значи е време за край на нашия мандат. Отчетът за постигнатото от нас ще направим през следващата седмица, като ще оставим в наследство на нашите приемници във властта разрешени кризи, възстановени отношения с институциите, добър диалог с гражданите и убеждението, че управлението на държавата е занимание открито и прозрачно. Социолозите често казват за нас, че никой в служебното правителство не блести особено. Това е така, защото работим в екип. В нашето правителство няма артисти, а има министри.

Ние не играем на власт,

а изпълняваме своите правомощия според Конституцията и законите на страната“, посочи той.

Служебният премиер призова министрите на образованието и на здравеопазването за адекватни решения във връзка с грипната епидемия.

„И докато политиците се вълнуват от третия мандат, хората са притеснени от грипните вируси. Уважаеми министри Меджидиев и Пенов – вие двамата и екипите на двете министерства бъдете в координация и съдействайте максимално на областните щабове за взимането на адекватни решения. След близо две години ковид пандемия здравната система знае как да реагира при зачестяване на острите респираторни заболявания. Боледуват най-често децата. Направете план за действие, така че хората да се чувстват спокойни, без излишна паника и истерия. Да не забравяме, че грипната вълна е събитие което ни се случва всяка година“, посочи още той.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук