Пирогов

Двете деца, пострадали при катастрофата със сръбския автобус на магистрала „Тракия“ в неделя, които са настанени за лечение в „Пирогов“, са в стабилно, но тежко състояние. Това съобщи на брифинг изпълнителният директор на болницата д-р Валентин Димитров.

Вчера децата са претърпели обработка на всички рани и са прекарали сравнително спокойно нощта. На едното дете е извършена мекотъканна интервенция. Днес предстои да му бъдат направени високоспециализирани изследвания, за да се постави по-окончателна диагноза. На другото дете предстои операция за стабилизиране на счупванията в таза.

Двете деца се намират в детска реанимация и ще излязат от нея, когато е необходимо, каза д-р Димитров.

Директорът на „Пирогов“ е имал среща с временно управляващия посолството на Република Сърбия и близките на двете деца. Роднините са се срещнали с лекуващите лекари на децата и им е било обяснено точно какво е състоянието им. Д-р Димитров посочи, че болницата държи постоянна връзка с Министерството на здравеопазването, което пък държи връзка със здравното министерство в Сърбия.

„При инцидента с преобърналия се автобус на „Тракия“ видяхме, че пътят е един и заедно можем да се справим. Катастрофата събра различни хора по местоживеене, по възраст, дори и по възгледи. Впечатлен съм от светкавичната реакция на всички, които не подминаха инцидента. Представителите на институциите показаха рядко демонстриран синхрон“, заяви премиерът Гълъб Донев преди днешното заседание на Министерския съвет.

Той благодари на институциите и лекарите, които са се отзовали на инцидента, включително спешните екипи. Премиерът заяви, че от МВР очаква сериозен контрол. „Да обърнем внимание на живота – защото ако ценим живота, собствения и на този в насрещното платно, ще следваме закона вътре в нас“.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук