Настимир Ананиев
На снимката: Настимир Ананиев

Настимир Ананиев обяви, че ще съди всеки, който уронва престижа му чрез клевети, свързани с криптобанката Nexo. Сред първите, срещу които ще заведе дело, е Слави Трифонов. Депутатът от „Продължаваме промяната“ заяви, че няма и никога не е имал нищо общо с Nexo. Не е участвал в управителни органи на дружества и няма бизнес с Антони Тренчев, съобщи той в ефира на БНТ.

„Да, познавам Антони Тренчев. Бяхме съпартийци в Движение „България на гражданите“ и бяхме народни представители. В началото на 2018 имахме фирма, която трябваше да развива дейност, но това не се случи, защото и двамата бяхме ангажирани с други неща. Тома Биков, Даниел Митов и Петър Николов от ГЕРБ също бяха съпартийци с Антони Тренчев в ДБГ. Въпросът е, когато искаш да се фокусираш, да хванеш някаква информация, да я завъртиш и да я хвърлиш в жълто-кафявата мъгла, за да може да произвеждаш фалшиви новини“, посочи той.

Ананиев нарече опитите за установяване на връзки между Nexo и „Продължаваме промяната“ милиционерска акция „Кал и каскети“ и посочи, че срещу всички по-активни представители на формацията се изливат фалшиви новини и лъжи.

„Акция „Кал и каскети“ тече от няколко месеца и героите ѝ са политически партии. Виждате – ГЕРБ стана разследващо звено на прокуратурата. След като закриха бухалката на Гешев – спецпрокуратурата, ГЕРБ ли са новата им бухалка? Надявам се Биков да не заеме ролята на Сийка Милева в прокуратурата“, каза Ананиев

Припомняме, че в петък в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков обяви, че проверяват дали криптобанката „Нексо“ е финансирала „Продължаваме промяната“.

„Вече виждам, че дъвката, че едва ли не Nexo е финансирала „Продължаваме промяната“ вече не се употребява, вкараха БНБ в целия микс – слушах разговора Ви с Тома Биков. Въпросът е когато имаш внушения и лъжи – хората не ги интересува кой ги управлява, а който ги управлява – да им решава проблемите. Например, да не отменя 25-е стотинки помощ за бензина“, посочи още Ананиев.

Припомняме, че в четвъртък прокуратурата и МВР влязоха в офисите на компанията за търговия с криптовалута Nexo („Нексо“), заради разследване, свързано с организирана престъпна група, пране на пари, данъчни престъпления, престъпления, свързани с предоставяне на банкова дейност без необходимия лиценз, както и компютърни измами.  От криптобанката обяви в позиция до bTV, че ще съди България. От компанията се оплакаха, че часове наред не им е била предоставена заповед за обиск, а проверяващите така и не се легитимирали.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук