Традиционният събор на Българската социалистическа партия на връх Бузлуджа се провежда днес.

Началото на първата художествена част от програмата ще бъде дадено в 10.00 часа с изпълнителите Дани Милев, Владимир Димов, Елица Камбурова, Николай Манолов.

В 10:30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

В 11:30 часа ще бъде дадено начало на националния политически митинг.

От името на домакините, събралите се ще приветстват Кристина Сидорова, народен представител от ПГ на левицата от Габрово и Румяна Друмева, председател на ОбС БСП-Казанлък.

По време на митинга от трибуната към множеството ще се обърнат председателят на БСП Корнелия Нинова, президентът на ПЕС Сергей Станишев, председателят на МО в БСП Николай Бериевски, народният представител Елена Йончева, председателят на ОбС на БСП-Ямбол Катя Георгиева, председателят на Национален синдикат „Защита” Красимир Митов.

На митинга ще бъдат връчени наградите „Георги Кирков” и „Димитър Благоев” от Корнелия Нинова.

Членове на ИБ на НС на БСП и народни представители от ПГ на „БСП за България“ ще се срещнат с участници в Националния събор от общините и областите.

В 12:45 часа ще започне втората част на художествената програма, с която се слага и край на събитието, концертът на Горан Брегович.

Във връзка с провеждането на традиционния събор на БСП на връх Бузлуджа, движението на ревозни средства над 3,5 тона ще бъде ограничено пътя Габрово – Шипка от 8 до 12 ч. Алтернативният маршрут за движение на камионите е през Прохода на Републиката – пътя Велико Търново – Гурково.
Над 500 са участниците в събитието от област Кърджали, съобщи координаторът на БСП за района Теодора Каракостова. 9 автобуса и над 20 леки коли отпътуваха от Кърджали за Бузлуджа.
Ден по-рано за Бузлуджа замина голяма група младежи, която се включи в организираната от социалистите среща с международно участие под надслов – „Младите хора на Балканите – мисия оставам“.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!