реформата на Макрон

Френската демократична конфедерация на труда (CFDT) провежда митинг в Париж, протестирайки срещу икономическите реформи, предложени от президента Емануел Макрон. Реформите ще улеснят компаниите да наемат работници, като и да им дават повече правомощия по отношение на заплащането и условията на труд.

Предишният масивен митинг, организиран от втората по големина френска синдикална генерална конфедерация на труда (CGT) на 12 септември, събра около 24 000 участници и бе помрачен от насилствени сблъсъци между протестиращите и полицията.

Проектните разпоредби на трудовото законодателство са широко критикувани от синдикатите и левите партии, тъй като те ще улеснят компаниите да съкращават персонала си и да намалят плащанията за извънреден труд. Партията на Националния фронт (FN) заяви, че реформите изглежда са в полза на големите фирми, а не на малки или средни предприятия.

По време на предизборната кампания Макрон обеща сериозни социални реформи, но сега идеите му се сблъскват със серия прояви на гражданско недоволство.

ГЛЕДАЙТЕ ПРОТЕСТА НА ЖИВО:

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук