Телевизионното шоу „Древни извънземни“ /Ancient Aliens/ има вече 14 сезона и за толкова излъчвания успя да представи дори и най-чалнатите теории и псевдонаучно дърдорене, които свързват древните легенди и митове с извънземните по някакъв начин. Важно е обаче понякога да си припомняме, че това е просто развлекателно предаване и не бива да го вземаме за чиста монета. Ето и някой от най-щурите и изсмукани от пръстите неща, показани там.

Митологичните чудовища са извънземни хибриди

Екипът на предаването разгледа връзката между различните митологични същества, които грабват въображението, и извънземните, посетили Земята в миналото. Особено внимание е обърнато на чудовища като Химера, Цербер, Хидра и дори Неси. Предполага се, че тези същества наистина са били реални и са в основата на митовете.

Снимка: vatfraud.org

Идеята обаче е, че те не са природни феномени, а резултат от експерименти. Много от хибридите в древните истории са следствие на опити на извънземните да споят заедно човешка и животинска ДНК. Във връзка с това се предполага и че в индийската легенда за Гаруда – огромно летящо същество, което тресе земята, като каца – става дума за космически кораб.

Извънземните всъщност може да са хора от бъдещето, пътуващи назад във времето

Създателите на серията „пътешественици във времето“ вероятно са решили или че предишните им предположения са твърде откачени, или че не са достатъчно откачени, защото представиха възможността извънземните ни посетители да идват от бъдещето и изобщо да не са извънземни.

Позовават се на интерпретации на древни легенди на индианците хопи за хората-мравки, които се появили изпод земята, за да дадат тласък на човешките знания, и правят паралел с преданията за древната раса Анунаки, които уж помагали на хората. Извънземните, които са посещавали Земята в миналото, може всъщност са от бъдещето, но може и да са просто хора.

Що се отнася до по-скорошните посетители-хора, те явно идват, за да видят миналото си и да се уверят как вървят нещата.

Бигфут може да е свързан с извънземно посещение в миналото

Тук са обхванати всички възможни откачени хипотези, които са свързани с Бигфут, като единственото нещо, за което не става дума е, че Бигфут може и да не съществува. Подчертава се големият брой легенди за подобно същество от различни части на света и се посочва, че то може да е извънземно или резултат от експеримент на извънземните.

Много основен за тази хипотеза е шумерският мит, че боговете /извънземните в този контекст/ са създали космато същество, наричано Енкиду, да им бъде роб и да им върши тежката работа. Създателите на шоуто предполагат, че съществата, които наричаме Бигфут са избягали Енкиду, оцелели от прочистването при заминаването на извънземните за собствената им планета.

Древни източници са предсказали Големия адронен колайдър

В шоуто не само се дискутира вредата, която Големия адронен колайдър може да нанесе на планетата, но и става дума за това, че за него се говори в древни текстове. Той бил предсказан в древните индийски текстови „Веда“ и присъствал в изкуството на маите.

Сякаш това не е достатъчно откачено, та екипът на предаването доразвива докрай „индийската“ теория и предполага, че бог Шива всъщност е извънземно. Всички индийски митове, свързани с край на света, биват отнасяни до Големия колайдър, който се използва за разкъсване на елементарни частици на субатомно ниво.

Морските чудовища идват от друго измерени през „червееви дупки“

В серията „Същества от дълбочините“ се разкрива какво може да се крие под водната повърхност. Тъй като повечето от океанските животни са неидентифицирани и милиони /по оценка/ тепърва ще се откриват, екипът се чуди дали някои от митичните създания, като Кракен, не са всъщност истински.

Посочено бе, че неотдавна космонавтите откриха че планктон може да живее в космическото пространство около МКС и това породи предположение, че може би всякакъв вид странен живот може да съществува в световния океан. Някои от най-учудващите същества вероятно се крият на голяма дълбочина, а някои от тях пък може дори да не са от този свят, а да са дошли в океана от други светове, през т. нар. „червееви дупки“ в пространство-времето. Това ги прави трудни за откриване и проследяване.

Теорията, че Луната е космическа станция / че не е с естествен произход/

Екипът минава и през всички луди теории за това какво всъщност представлява Луната, и тук обира точките. Явно тя не е изобщо естествена структура, а техните „експерти“ имат удоволствието да обяснят своята идея, че тя е напълно куха. Те твърдят, че космонавтите са стреснати, след като се връщат от там, че говорят за извънземни по медицинските канали и дори че извънземните са ни предупредили да стоим настрана от Луната.

мобилна мрежа

Това води до истинския въпрос – защо извънземните са толкова притеснени от нашето присъствие на Луната? Теоретиците на палеоконтакта /среща с извънземни в миналото/ твърдят, че НАСА крие истината от обществото, защото луната е изкуствено създадена космическа станция, чиято цел, поне частично, е да поддържа наблюдение върху човешката раса.

Друга идея, макар и в противоречие с горната, е, че военните, както и извънземните, имат бази на обратната страна на земния спътник.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук