Бойко Борисов, Кирил Петков, Корнелия Нинова
Бойко Борисов, Кирил Петков, Корнелия Нинова

Днес, ден преди денят за размисъл ДЕБАТИ.БГ събра за Вас най-запомнящите се, според нас, цитати, казани по време на предизборната кампания:

Асен Василев: Как точно фалира държава?

„Служебното правителство пак започна да плаши българските граждани. Това, което се случва в момента, е политическа манипулация. Един прост въпрос. Фискалният резерв към края на 2021 г., последните месеци от управлението на ГЕРБ, беше 8,8 млрд. лева. Към момента е 16,4 млрд. лв., с почти 8 милиарда повече. Как точно фалира държава? Тези, които се опитват да ви изплашат с фалит на държавата, се опитват да ви откраднат парите.“

Това каза бившият финансов министър и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, по повод доклад на служебния финансов министър Росица Велкова, според който може да се стигне до свръхдефицит и да се наложи заем от МВФ.

Бойко Борисов: Дупка, яма, дупка, яма

Проблемът със скапването на българските пътища, според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е, че те били много натоварени от камионите с горива и жито, което било свързано с войната в Украйна. Нямало път, който да може да издържи на нещо подобно, каза той по време на предизборна среща в Плевен.

„Айде да се върнем до София (от Плевен). Дупка, яма, дупка, яма“, призова Борисов, който управлява страната почти 12 години и се хвалеше с пътищата си.

Атанас Атанасов: Ние сме държавата на изтеклите мандати

„Трябва да има редовен кабинет и защото ние се превърнахме в държава на изтеклите мандати. Това са редица органи, които са с изтекли мандати. Каква ефективност може да има един орган, в който членовете му знаят, че вече не са в мандат. Мога да ви ги изреждам дълго. КС е с две празни места и това е от две години. ВСС е с изтекъл мандат на парламентарната квота, шефът на БНБ също. Това важи и за регулаторите. Всичко това на практика води до блокаж на държавата.“

Това заяви в интервю за „Медиапуул“ съпредседателит на ДБ Атанас Атанасов.

Йордан Цонев: Ако ДПС влезе във властта, България ще влезе в еврозоната и Шенген

Правителство няма да се сформира и в новия 49-и парламент – това прогнозира заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев.

„Ако ДПС влезе във властта, България ще влезе в еврозоната и Шенген. трябва да има коалиции. Според нас коалицията ще бъде минимум между три партии“, каза той в интервю по бТВ.

Костадин Костадинов: Путин трябва да бъде похвален

„Международният наказателен съд е една неправителствена организация. Три от петте Велики сили не го признават. Това, за което е обвинен Путин, той трябва да бъде похвален“, каза лидерът на „Възраждане Костадин Костадинов в интервю за Euronews Bulgaria.

Корнелия Нинова: Джендър идеологията прониква в образователната система

„Заедно да спрем джендър идеология в българските училища, детски градини, образователни институции. Благодарение на БСП това вече се случва два пъти – веднъж спряхме ратификацията на Истанбулската конвенция в Народното събрание с нашите гласове. Вторият път спряхме текстове от Закона срещу домашното насилие, които пренасяха подобна идеология, отново с нашите гласове. Нека сега, заедно с вас, да защитим семейството и децата.“

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в клип, в който тя твърди, че доказва как джендър идеологията е навлязла в училище с цитат от учебник по „Човекът и природата“ за 6-и клас, докато системно проблемът с насилието над жени в България става все по-тежък.

Още новини от деня – четете тук

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук