Апостол Минчев е назначен за председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството в прессъобщение.

Припомняме, че служебното правителство отстрани шефа на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Георги Терзийски, както и членовете на Управителния съвет.

От прессъобщението, разпространено днес, става ясно, че досегашното ръководство на Агенцията е било освободено заради „плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26.05.2021 г.“.

Това практически означава, че ръководството на АПИ е плащало държавни пари в аванс, които и до днешна дата не се знае дали ще се случат. Това, естествено, буди подозрения за корупционни практики.

Новият председател на УС на АПИ – Апостол Минчев, е строителен инженер по транспортно строителство със степен магистър. Има дългогодишен опит в проектирането и строителството на пътища. Ръководил е екип при изготвяне на проекти за пътни обекти и съоръжения. Бил е директор на Областно пътно управление Шумен.

За член на Управителния съвет на агенцията е назначен Веселин Пейков. Той е строителен инженер в направление изграждане на писти и магистрали с опит по специалността и в други държави. Инж. Пейков има опит в управлението на мащабни транспортни проекти, управление и проектиране на летища, проектиране и изграждане на пътни настилки.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!