eurofighter-typhoon

Според германския вестник „Ди Велт“, два военни самолета, принадлежащи на германските въоръжени сили, са се сблъскали един с друг близо до Флесенезее в северната част на страната. Медиите съобщават, че пилотите са успели безопасно да катапултират, но катастрофата е предизвикала горски пожар в района. Впоследствие се оказа обаче, че само единият от пилотите е оцелял. Спасителните служби са пристигнали на мястото на инцидента.

Двата изтребителя, придружавани от още един, са летели без оръжия и са тренирали въздушен бой в близост до въздушната база Лаге. Пилотът на третия „Юрофайтър“ е видял сблъсъка. Именно той е съобщил за два успешно разпънати парашута.

Оцелелият пилот се е закачил на дърво, откъдето е бил свален. Отломките от самолетите се разпилени на на площ с дължина 10 километра. При падането си те са причинила малкия горски пожар.

Причините за сблъсъка още не са изяснени, но е възможна и пилотска грешка. Пилотите от Бундесвера отдавна се оплакват от недостатъчен брой летателни часове.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук