COVID-19

Страните по целия свят взеха безпрецедентни мерки, за да предотвратят разпространението на коронавируса. В някои държави обаче въведоха необикновени мерки в борбата с Ковид-19, пише Би Би Си.

  1. Панама

Държавата, в която има почти 1 000 потвърдени случая, обяви строги мерки за социална дистанция, разделяйки населението по пол. От сряда мъжете и жените ще имат право да напускат домовете си само за два часа. НО в различни дни. Тоест, единият ден мъжът има право да излезе за 2 часа, а на другия – жена му.

Панама, коронавирус

Никой няма право да излиза в неделя.

  1. Колумбия

В някои колумбийски градове хората могат да излизат навън, въз основа на последните цифри от ЕГН-то си. Например, човек, чието ЕГН завършва на 0, 7 или 4 може да излиза за един час в понеделник. А тези, чието ЕГН завършва на 1, 8 или 5 – във вторник.

Колумбия, коронавирус

  1. Сърбия

На този етап правителството на Сърбия обяви „час за разходка на куче“ от 20 до 21 часа.

Сърбия, коронавирус

  1. Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко не взе на сериозно заплахата. Той реагира със смях на идеята да се предприемат по-строги ограничителни мерки, за да се спре разпространението на коронавируса. Пред репортери по време на хокеен мач, той каза, че публиката в залата е в безопасност, тъй като студът от леда ги пази. Той добави, че досега не е видял никой да е проявил симптоми на заболяването.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко
на снимката: Президентът на Беларус Александър Лукашенко (ц)

Президентът препоръча редовно да се пие водка и да се ходи на сауна, за да се предпазят гражданите от коронавируса.

  1. Швеция

Швеция също реши да подходи по-лежерно към ситуацията, въпреки че вече има 4 500 потвърдени случаи на Ковид-19 в страната. Правителството се надява, че хората сами ще вземат превантивни мерки.

Швеция, коронавирус

Забранени са събирания на над 50 души на едно място, но училищата остават отворени. Кръчмите и ресторантите също продължават да работят.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук