Бени Ганц, Бенямин Нетаняху
На снимката: Бени Ганц и Бенямин Нетаняху

След три избора и 17 месеца предизборни кампании и коалиционни преговори, „Ликуд“ и „Синьо и бяло“ обявиха, че премиерът Бенямин Нетаняху и Бени Ганц са подписали споразумение за създаване на ново правителство на Държавата Израел.

Подписването на споразумението дойде малко след като „Синьо и бяло“ и „Ликуд“ излязоха със съвместно изявление, в което разкриха, че Ганц и Нетаняху ще се срещнат в резиденцията на премиера. Двамата вече се срещнаха по-рано понеделник, но след 90-минутна среща в резиденцията на премиера в Йерусалим не беше постигнато споразумение за единство. Информациите предполагат, че Ганц и Нетаняху не са постигнали съгласие помужду си за Комитета на съдебната власт.

Източник, участващ в преговорите между двете партии, каза на Ynet рано в понеделник сутринта, че споразумение може да бъде подписано и че преговарящите екипи са разговаряли през цялата нощ и са стигнали до споразумение относно ротацията на премиерския пост между Ганц и Нетаняху, съобщи в. „Джерусалем пост“.

Премиерът Нетаняху е обвиняем по дело за копуция. Това е първи случай в историята на Израел, когато действащ премиер става обвиняем. Нетаняху определи обвиненията като „опит за преврат“ и обвини разследващите в оказване на натсик върху свидетелите по делото.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук