Бившият футболист на „Барселона“ Неймар е поискал от Европейската футболна централа (УЕФА) каталунците да бъдат извадени от Шампионската лига, съобщава „АС“. Той следва препоръката на адвокатите си, след като от Барса още не са му превели претендирани от него 26 млн. евро.

Сумата – бонус от „Барселона“ стана обект на спор между двете страни. Нападателят се откупи за 222 млн. евро, за да премине в ПСЖ, но твърди, че въпросните парите му се дължат заради удължаването на договора му с „Барселона“ през 2016-а. Прекратеният от него договор бе до 2021 г.

Веднага след разрива на отношенията каталунците заплашиха бразилския нападател, че ще съдят Неймар за 8,5 млн.евро заради нарушения договор само няколко месеца след като подписа.

Каталунците приеха трудно обидата, която Неймар им нанесе, откупвайки се сам. Той обаче продължи, като претендира за 26 млн.евро премия.

Фирмата, в която 50% от акциите държи бащата на играча, твърди, че Неймар е изпълнил напълно договора си с „Барселона“ до прекратяването му. Адвокатите на нападателя на ПСЖ подготвят защитата по делото. Успоредно с това „са направени постъпки пред компетентните органи“ за това Неймар да получи втората част от бонуса, предвиден при удължаването на неговия договор. На 31 август играчът е трябвало да вземе 26 млн. евро.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!