Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ проведе Национално събрание на партията. На него бяха избрани заместник-председатели на партията и нови членове на изпълнителната и контролната комисии. Форумът е онлайн заради епидемиологичната обстановка.

Томислав Дончев и Даниел Митов влизат в ръководството

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и бившият министър на външните работи в кабинета „Борисов 2“ бяха одобрени за нови заместник-председатели на ПП ГЕРБ.

Номинацията им направи лидерът на партията Бойко Борисов по време на днешното заседание на Националният съвет на партията, след като преди това от постовете бяха освободени Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

„ГЕРБ заема мястото си в център-дясно като евроатлантическа партия. Това е много важно в момента. Нашите партньори внимателно ни гледат и ни слушат“, аргументира Борисов предложението и допълни. С това си предложение искам да дам ясен знак накъде върви ГЕРБ, на кои държави искаме да приличаме и към какво се стремим“, заяви Борисов.

След обявяване на номинацията си, Митов акцентира, че пред България и Европа стоят тежки геополитически предизвикателства и са нужни ясни принципи. По думите ми ГЕРБ ги заявява.

Той обвини българския президент Румен Радев, че е скрил приетата декларация от срещата на върха на държавните глави от групата Б9. В нея се говори, че се осъждат агресивните действия на Русия в Черноморието. В документа също така се изразява загриженост за експлозиите във военни складове в България.

Фандъкова и Николова вече не са зам.-председатели на ГЕРБ

По-рано през денята стана ясно, че Йорданка Фандъкова и Димитър Николов вече няма да са зам.-председатели на ГЕРБ. Решението беше гласувано с категорично мнозинство. Лидера Бойко Борисов изясни мотивите си пред актива на партията.

„Надявам се да не прочета заглавие, че е свалено доверие от тях. Обичаме ги, уважаваме ги. Но да си зам.-председател отнема много време. За времето, в което кметовете на София и Бургас управляват тези градове, те станаха в пъти по-добри за живеене. Искам да ги оставя тези 3 години да работят спокойно. Предстоят ни два много тежки месеца срещу много пари, които са изправени срещу нас. Аз направих недопустими грешки“, заяви Борисов.  

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!