жена, шофьор
Hyundai ѝ подарява чисто нов автомобил.

Жена от Южна Корея успява да вземе шофьорския си изпит от 960-ия опит. Браво! Доказателство, че човек не трябва да се отказва. Разходите ѝ, за да се сдобие със свидетелство за правоуправление, възлизат на равностойността на 12 500 евро, съобщава Darik Business Review.

69-годишната Ча Са-сун се явява за първи път на теоретичната част от изпита през 2005 г. След като се проваля, продължава да се явява в продължение три години, правейки общо 780 опита. Трудни са тези листовки, не са за всеки.

В крайна сметка тя се добрала до изпита по кормуване.

Зад волана тя прави същинско чудо, но за нейния случай. Взима изпита едва от 10-ия опит. Като се тегли чертата, тя се явявала общо 960 пъти преди да получи свидетелството си за управление.

Въпреки многото неуспешни опити, Ча Са-сун не се отказва, защото имала нужда от шофьорската книжка заради бизнеса си с продажба на зеленчуци. И в крайна сметка успяла. Тя нито за миг не се е отказала.

След неуспешните си опити жената става популярна в страната и дори се появява в реклама на Hyundai. Южнокорейската автомобилна компания ѝ подарява чисто нов автомобил на стойност близо 13 000 евро. Почти толкова тя е дала, за да изкара заветната шофьорска книжка.

Историята, която е отпреди 15 години, се появи отново в форума Reddit наскоро. Тази жена е същински герой. Стотици потребители реагираха, а мнозина от тях се обединиха около мнението, че Ча Са-сун е пример за за това как човек никога не трябва да се отказва, пише „Мирър“.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук