Николай Радулов
на снимката: Бившият главен секретар на МВР Николай Радулов

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг бившият главен секретар на МВР Николай Радулов коментира спецоперацията в Бургас и залавянето на главатаря на престъпната групировка Митьо Очите. По негови думи въпреки че Прокуратурата твърди, че има неоспорими доказателства, не можем да се надяваме, че ще се стигне до присъда.

„Аз за сега съм песимист по отношение на това Димитър Желязков наистина да получи една бъдеща присъда. Вие знаете, че когато започнат да се водят дела, започва едно безкрайно протакане. Част от свидетелите забравят за какво са свидетелствали, други изведнъж се отказват от показанията си, а трети просто умират. Тук трябва да разчитаме на качеството на разследването, на събраните доказателства. Това че Прокуратурата заявява, че има огромно количество доказателства, събрани със СРС, не трябва да ни обнадеждава, че това със сигурност заковава Митьо Очите”.

Според Радулов организираната престъпност толкова се е изменила през последното десетилетие, че нейната система се е усложнила. Според експерта вече е много трудно доказуема връзката между престъпниците и главатаря на групировките.

По отношение на обвързаността между местните мутри и местните политици Радулов коментира, че това не зависи от правната уредба у нас. Това зависи от органите на реда, които „или не искат, или не могат да си свършат работата” по преследване и залавяне на престъпниците.

Цялото интервю с Николай Радулов може да четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук