Корнелия Нинова
на снимката: Корнелия Нинова - настоящият председател на БСП

Лидерът на БСП иска да чуе лично от премиера Борисов в парламента какво е състоянието на Държавния резерв. Тя призова за разблокиране на наличност от там, ако всичко с тях е наред.

„Току – що внесох искане утре Бойко Борисов да дойде на изслушване в Народното събрание за състоянието на Държавния резерв. Пет пъти питам – има ли необходимите по закон наличности и защо не се разблокират? Никой не отговаря. Днес разбрахме,че ще чакаме две – три седмици маски, ръкавици и облекла от чужбина. Но болестта не чака. Седмици след началото на епидемията няма маски за населението, няма дезинфектанти, няма защитно облекло. Искам премиерът да отговаря има ли наличности? Ако да – защо не ги освобождават. Ако не – защо няма и кой е отговорен?“, написа във „Фейсбук“ председателят на БСП Корнелия Нинова.

Нинова вече заяви, че опозицията ще направи свои предложения в Закона за извънредното положение между първо и второ четене в НС. В свое интервю преди ден тя потвърди позицията си, че всякакви извънредни разходи трябва да минават през актуализация на бюджета в НС.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!