Корнелия Нинова
На снимката: лидерът на БСП Корнелия Нинова

До края на декември ще стъпим във всяка българска община за „Визия за България“, тя е разговор за бъдещето, а не партийна свада за настоящето. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг пред кметството на село Баня, Община Разлог, цитирана от „Фокус“.

„Обявихме, че тръгваме на срещи, разговори в цялата страна с амбициозната задача да се срещнем с максимално много български граждани – всеки, който с каквото може да ни помогне за окончателното изготвяне на нашия проект „Визия за България“.

Това е разговор с всички българи за бъдещето, а не партийна свада за настоящето. Няма нужда да обясняваме на хората, че живеят зле, че има корупция, че здравеопазването се разпада. Оттук нататък е какво след ГЕРБ и Патриотите“, каза Нинова.

Тя припомни отново, че 20 депутати от БСП ще бъдат в парламента а останалите народни представители от левицата тръгват на срещи в страната, разпределени по график.

„Решението ни е цялата група да отива в една област, разделена на по четири-пет човека, за да обхване всяка една община“, заяви Нинова. Тя уточни, че по ключови моменти в работата на парламента, групата ще се връща в пленарната зала. Като примери лидерът на БСП изброи ветото на държавния глава по АПК, гласуването на новите министри, обсъждането на бюджета и предложенията на БСП по него, както и Закона за пътищата.

„Поставихме си времеви хоризонт – до края на декември да може да стъпим във всяка българска община да обсъдим с максимално много хора нашите идеи“, каза Нинова и каза, че очаква да дойдат най-добрите идеи по визията.

„В края на декември обобщаваме, конкретизираме около кои от тези идеи има национално съгласие. Имаме нужда от национално съгласие около няколко ключови неща“, заяви Нинова. Лидерът на БСП отхвърли тезата, че 20 депутати от БСП ще стоят в Народното събрание, за да пазят кворума и уточни: „Кворумът в България е 121 гласа, управляващите имат на разположение с 161. Нямат нужда от тези гласове. Тези хора ще отстояват наши предложения, позиции“, допълни Нинова.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук