Корнелия Нинова
На снимката: Корнелия Нинова

„Президентът вече управлява достатъчно дълго през служебни кабинети, без парламент, без контрол от законодателната власт и трябва, ние, партиите, да реагираме на това“, това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова днес.

Тя допусна, че със ситуацията, в която се намираме в момента, страната се движи към президентска република.

Нинова посочи в интервю за БНР, че това е и една от причините парламентарната група на „БСП за България“ да подкрепи избора на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание. „Другото означаваше блокаж на политическата система, на парламентаризма в България и наливане на масло в огъня на онези, които искат президентско управление“, добави Нинова.

Лидерът на левицата заяви още, че БСП е на категорична позиция, че парламентарното управление трябва да се запази и е най-доброто за България.

Във връзка със Закона за удължаване на разпоредби от Бюджет 2022, внесен от служебния кабинет, Нинова коментира, че между двете четения той ще бъде допълнен. И добави, че е отправена покана към другите партии, за да се обсъдят поправките, които ще се внесат.

По повод съставянето на редовно правителство Корнелия Нинова каза, че ако третият мандат дойде при БСП, партията ще направи опит да има мнозинство и стабилност в държавата. Също така тя добави, че левицата няма да подкрепи правителство, съставено с мандат на ГЕРБ, на ДПС или на „Възраждане“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук