Корнелия Нинова
на снимката: Корнелия Нинова - председател на БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори на отправените обвинения от ГЕРБ, че е участвала в разговор с бизнесмените Васил Божков и Валентин Златев. Нинова бе категорична, че не е ходила в офиса на Божков, нито е пращала посредници

“Никога не съм искала или получавала от Божков сам или в присъствието на Златев пари или подкрепа, или друга облага за себе си- лично или като председател на БСП за партията.  Всеки, който твърди, че съм имала тайни договорки с него и други бизнесмени, да извади доказателства или да сигнализира органите за извършени от мен нерегламентирани действия”, добави Нинова.

Според Нинова срещу нея се води компроматна война, заради предстоящия избор на нов лидер на БСП.

„Познавам тактиката на Борисов. Когато е притиснат в ъгъла, той и ГЕРБ винаги се опитват да въвлекат и опозицията в проблема и да прехвърлят отговорност. В личен план – в последните месеци срещу мен се води изключително агресивна компроматна война заради избора на председател на БСП. Изхождайки от тези две неща, виждам, че ГЕРБ се опитват да въвлекат мен и чрез мен БСП в този казус”, заяви Нинова.

Името на Нинова беше споменато  по време на брифинг на ГЕРБ, на който от партията заявиха, че лидерът на БСП се е срещала с бизнесмените Васил Божков и Валентин Златев, без да уточнят кога и къде се е състояла срещата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!