Нинова БСП

Поздравяваме Румен Радев и Илияна Йотова за решението им да обявят заявката си за втори мандат. Знаех за изявлението на президента предварително. Това заяви на пресконференция в централа на БСП лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Според Нинова това изявление е било необходимо точно в този момент, за да се спрат внушенията, че президентът ще прави собствена партия.

„Много въпроси се повдигнаха: защо сега, толкова рано. Това изявление беше необходимо точно в този момент с една цел – да се спрат внушенията, че президентът ще прави собствена партия и ще се явява на парламентарните избори с ясната му и категорична заявка за кандидатиране за втори президентски мандат, той сложи край на тези спекулации. Това беше необходимо сега преди парламентарните избори“, заяви още Нинова.

Лидерът на БСП определи позицията на държавния глава като честна и последователна.

„Президентът постави някои принципи за правене на политика и промяна на порочния модел на управлението на Борисов, заложи ги в речта си като декларация, но за нас това не са само декларации и заявка на принципи, а за нас от четири години са действия с много изстрадани битки“, допълни Нинова.

Тя подчерта, че въпросът с кандидатурата на държавния глава и дали БСП ще го подкрепят, ще се решава след парламентарните избори.

Стана ясно още, че Изпълнителното бюро на БСП е направило избор за водачите на листите за предстоящите избори. „Две трети от тях са експерти“, обяви още лидерът на партията Корнелия Нинова.

Най-младият от кандидат-депутатите е на 31 години, а най-възрастният – на 68 години. 7 от избраните водачи ще са нови лица в парламента, а 23-ма вече имат стаж в Народното събрание.

Корнелия Нинова ще е начело на две листи- в София и в Пловдив.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!