Корнелия Нинова
на снимката: Корнелия Нинова - председател на БСП

Днес ПГ на БСП ще внесе необходимите подписи за свикване на извънредно заседание на Народното събрание в понеделник от 13 часа. Това каза Корнелия Нинова на извънредна пресконференция.

„Определяме следния дневен ред. Първо – решение на Народното събрание, с което се задължава правителството на Борисов в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета в НС във връзка със социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата с COVID-19.

Второ – изслушване на министър-председателя и председател на партия ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи за недопустимото насилие над журналисти и протестиращи граждани по време на Националната конференция на партия ГЕРБ“, каза Нинова.

Тя коментира вчерашното насилие над журналисти и граждани:

„Минаха се всякакви граници на конференцията на управляващите- насилието над журналисти и протестиращи са емблема на ГЕРБ”, смята Нинова.

И добави:

„За последните 10 години много пъти сме били свидетели на посегателства срещу свободата на словото, натиск, сплашване и побой над журналисти. Вчера се минаха всякакви граници. На официално мероприятие на управляващата партия се стигна до това да не може да се осигури сигурност на хората и върху тях да се нанася груб побой. Има очевидни данни, че биячите са свързани или се познават с представители на ПП ГЕРБ. И двата случая – харченето на пари, извън парламента и насилието над журналисти и протестиращи са емблема на управлението на ГЕРБ и Борисов за последните години. Многократно се погазват парламентаризмът и премиерът еднолично е разпределял средствата на всички български граждани или за оцеляване, или за партийни нужди“, каза още Корнелия Нинова.

Според нея цензурата и бухалката за всеки инакомислещ не за пръв път се пускат в действие пак с тази цел – охрана на едноличната власт.

„Това са две характеристики на управлението в последните години, на което е време да се сложи край и да се започне с промяната в България“, каза още Корнелия Нинова.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!