Корнелия Нинова
на снимката: Корнелия Нинова - председател на БСП

Мафията и задкулисието винаги са близки до властта. Това е моделът, който наложи Борисов и близките му партии и фирми, заяви пред бТВ председателят на БСП Корнелия Нинова, която бе преизбрана за лидер на социалистите в първия пряк вот в историята на столетницата.

„Имаме ежедневни примери за задкулисие“, подчерта Нинова и даде пример с темата за боклука, сечта на горите, където по думите ѝ категорично има мафия.

Тя подчерта, че само държавни горски стопанства трябва да се занимават със сечта.

Нинова не се съгласи с думите на евродепутата Елена Йончева, която каза, че лидерът на БСП не е подписала сигнала ѝ за „къщата в Барселона“.

„Толкова ѝ помогнахме на Елена – и с филма за границата, и охрана ѝ осигурих – заяви Нинова и обясни, че Йончева не е пожелала сигналът ѝ да излезе от партията – Елена не пожела, каза: това е международно журналистическо разследване. Този сигнал не излиза официално нито от групата, нито от партията, защото тя каза, че е нейн.“

Нинова и категорично отрече да е отказвала да го подпише.

„Не бих отказала подпис под никой сигнал за корупция“, каза Нинова и даде пример с редица други сигнали, които е подписала.

„Не отстъпих и пред моркова, и пред тоягата – подчерта още лидерът на БСП по повод предложенията за участие в управлението и изминалите 4 години – Ще влезем и ще се регистрираме в пленарна зала единствено за машинно гласуване, това изглежда ще бъде в сряда, допълни Нинова и каза, че с проектоконституцията Борисов се опитва да печели време, за да се окопае във властта. Няма да дадем нито един от 160-те подписа, които са им необходими. Не вярвам на думите на Борисов, че ще подаде оставка.“

Нинова бе категорична, че БСП ще влезе във властта „през официалния вход“, независимо дали с предсрочни или редовни избори. Експертен кабинет звучи абсурдно, подчерта тя.

„Отговорът ни е „НЕ”, не участваме в договорки. 4 години се борим с модела на Борисов – разграждане на държавността, няма разделение на властите, никакво върховенство на закона. Борисов разгради социалната държава – и в образованието, и в доходите, и в здравеопазването, коментира още лидерът на социалистите“ – каза преизбраният лидер на БСП.

Нинова потвърди, че БСП подкрепя исканията на протестиращите и поясни, че по този въпрос в портията няма различия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!